Autor: 021.rs

Novi Sad
02.11.2016.
19:00 > 19:14
U Gradskom saobraćajnom preduzeću su za 021.rs izjavili da trudnicama nije ukinut besplatan prevoz, jer tu privilegiju nisu do sada ni imale.
  • Grgolj

    04.11.2016 18:54
    @Dragan
    Dragec, uzimaj više vitamina.
  • dobrotvorka

    04.11.2016 02:14
    čudi me
    da nisu naredili vozačima, da trudnicama naplaćuju duplu kartu. Il još bolje da dokažu koliko beba nose u stomaku, pa u skladu sa tim i prevoz da plate. SRAMOTA!
  • Gari

    03.11.2016 23:34
    Svaka cast vozacima! Treba voziti ceo dan ovaj ludi narod jos uz ovakav saobracaj. Ja bih pukao za tri dana.

    Odlicna je fora kad pustis bus da se ukljuci, a drajver ti se "zahvali" sa sva cetiri zmigavca kad se ukljuci. To me uvek odusevi i zato stalno pustim bus da se ubaci ispred mene. Vraca veru u ljude...bar u saobracaju.
  • Dragan

    03.11.2016 19:35
    Penzionerima koji imaju penzije preko 25000 din.ukinuti privilegiju besplatne karte, a te pare preusmeriti za besplatne đačke karte za srednjoškolce.
    Zašto bi penzioner s 40000 penzije imao besplatan prevoz.
  • Zevs

    03.11.2016 18:36
    Niti jadnija drzava, niti vise parazita u njoj! Od svega ja shvatila da se najmanje bune trudnice, a najvise svi ostali, posebno muskarci. Bas ste "dzentlmeni". Povraca mi se kakvi smo "mi" grebatori za sve!
  • dragan

    03.11.2016 17:10
    vozač GSP-a
    Šta god uradili i kakve god pritiske vršili na nas nećemo odustati od naše namere da i dalje trudnicama nenaplaćujemo karte.Draga gospodo ničija nije gorala do zore pa nadam se da neće ni vaša . Niša lepše nema nego kad trudnica uđe u autobus i pruži pare za kartu a ti kažeš u redu je samo sedite .
  • Trudnica

    03.11.2016 14:44
    Ovi sto komentarisu da je normalno da trudnica placa kartu jer je tako i u ostalim državama. Ok ALI u našoj državi Beograd, Niš i ko zna još gde ima tu beneficiju za trudnice. Ajde nek u Srbiji bude isto u svim gradovima, da se isto poštuje trudnica. Dalje, kažu ako je trudna nije bolesna. Nije bolesna, al ako vozač naglo zakoči a ona stoji... Scenario znan trudnicama i lekarima. Potreba trudnice da putuje, pogotovo u poodmakloj trudnoći je obično odlazak kod lekara koji najčešće bude privatni, da ne ulazim u razloge. Plata trudnice nije ista kad je na bolovanju, iako kaže 100% to je bez toplog obroka i PREVOZA. Gradska vlast bi trebala da omogući beneficiranu 9- mesečnu kartu svim trudnicama. Overenu uredno pa će trudnica imati i osiguranje. Kao u Beogradu.
  • @+-+-

    03.11.2016 14:16
    Evo ga i famozni komentar koji je morao da padne, čuveno "ja sam to ovako, pa šta mi je falilo, a svi koji neće tako su razmaženi". Draga gospođo mama, to što je Vaša trudnoća bila laka i niste imali problema, ne znači da je svim trudnicama tako. Jednako je idiotski kao da tvrdite da razmažene trudnice izmišljaju mučnine jer ih Vi niste imali.
    Dok svi u društvu ne shvate da imamo različite potrebe i da to što je meni stvar A glupa ili nepotrebna ne znači da nekom drugom nije neophodna, neće biti napretka. Takođe ne vidim kako nekom normalnom ideja o besplatnom prevozu za trudnice može da smeta, jer nikog ne ugrožava (osim očito stranački zaposlene iz JGSP kojima fali za pogaču preko hleba). Postoji ta neka čudna potreba za takmičenjem kod žena, zbog kojih umesto da se udruže oko ovakvih ideja napadaju jedna drugu i utrkuju se koja je eto, jača i moralno superiornija jer joj niko nije ustajao u autobusu i preživela je porođaj u Betaniji, a one kojima je teško da stoje u autobusu i traže normalne uslove za porođaj su razmažene. Da Vam kažem nešto, gospođo - niste bolje od ostalih (budućih) majki, već ste možda i gore jer sabotirate inicijativu da njima bude bolje.
  • Perica

    03.11.2016 13:13
    PREDLAGAČ
    Samo jedna osoba je mogla da predloži da trudnice plaćaju kartu,piše u zapisniku!?
    Aaa, poltroni da prihvate!?

    Novi Sad,VRI od Trudnica a naročito od onih koje se voze grackim prevozom!?
    SRAMOTA!!!!
  • bivsa trudnica

    03.11.2016 13:09
    hvala vozačima :)
    hvala vozačima na lepom gestu
  • vozač

    03.11.2016 11:32
    za i protiv
    Ovo će biti odgovor na darkov i prst na čelo post.
    Darko je apsolutno upravu, ali.... sve je stvar kulture! Naime, u našem gradu je postalo strano, pogotovo u vozilima GSP-a, ustati trudnicama, deci, starim itd. a da ne pominjem nešto kao "dobar dan", "doviđenja" isl. To su ipak stvari koje nosimo iz kuće!
    Opet, neke stvari se nauče vremenom ulaz na I vrata - izlaz na zadnja, pokazati ili kupiti kartu kod vozača, ne stojati kod vozača nego proći nazad, isl.
    Molim Vas da me ne gađate sad "trulim paradajzom" ali svi mi imamo neki komentar ili kompliment.
    Što se tiče povređivanja u autobusu nije problem, daću kartu trudnici i oper joj neću naplatiti - rešeno.
    Jedino šta mi nije jasno kako pored svih probema kao da se trudimo da budemo zajedljivi namćori, i da nismo svesni da uz malo, samo malo tolerancije i strpljenja može nam biti ne sjajno ali lakše i lepše sigurno!
    Za kraj, NIJE TEŠKO BITI FIN!
    NOVOSADSKI JE BITI NOVOSAĐANIN!
    Sa poštovanjem, ČOVEK za volanom.
  • Bata Kole

    03.11.2016 10:39
    Sve je to u redu i SVI zaposleni u JGSP, a pogotovo vozači, podržavaju ideju da se trudnicama ne naplaćuju karte. Javnost je dužna da zna, pre nego što kritikuje, da je jedina adresa za kritike i nezadovoljstvo - Gradska kuća. Ne JGSP Novi Sad.
  • +-+-

    03.11.2016 09:55
    Svojevremeno sam bila trudnica, nisam se osećala ni nemoćna, ni slabašna, često sam se vozila autobusom i stizala gde sam naumila. Sklanjala sam se samo od gužve da zaštitim stomak i nisam očekivala pod obavezno da mi neko ustane, a posebno da mi ne naplati kartu. Danas se pravi neka posebna fama od trudnica i dece, nepotrebno. Dok svima u društvu ne bude dobro, biće trvenja i nervoze među ljudima.
  • darko

    03.11.2016 09:43
    Sve ima svoje za i protiv. Smatram da nije preveliki gubitak za GSP da trudnice ne placaju kartu, jer je to samo privremena beneficija od npr. 3 meseca maksimalno. To je i lep gest prema trudnicama. S druge strane ima drugih kategorija putnika koji ne placaju karte. Treba jasnije definisati kupovinu karata za decu skolarce. Pored toga ima gomila putnika koji pitaju vozaca jel mogu samo jednu stanicu? Ti su gori od svih ostalih. Puno je i huligana kojima vozaci ne smaju da se suprotstave pa mogu da s evozaju bez karte. Kao poslednje, ima i svakakvih vozaca u GSPu od onih previse striktnih sto se tice otvaranja vrata, pa onda od tacke A do B putujes duplo vise od proseka, do onih koji lose voze pa smo svedoci svakodnesvnih saobracajnih udesa u kojima ucestvuju vozila GSPa. Toga ranije nije bilo. Proverite u visedecenijskoj statisitici koje bi svako ozbiljno preduzece trebalo da ima
  • Dunav vas neće oprat

    03.11.2016 09:40
    Obogatiće se GSP na trudnicama. Nego, uvedoste li partijske popuste ili pretplatne karte?
    Male su vam plate, da. Propisati svima u GSP prosečne plate, a samo vozačima dati 100.000
    Pa da vidim kome će onda da naplaćuju, skotine, da, što reče koleginica dole.
    Sad vas nijedan PR neće oprati, posle ovoga.
  • nss

    03.11.2016 09:10
    nss
    i nerodjenoj bebi naplatite pola karte skotovi
  • Vladimir

    03.11.2016 09:07
    Kada će GSP početi da daje otkaze vozačima zbog telefoniranja u toku vožnje????
  • sns sns sns sns sns

    03.11.2016 07:55
    tocak
    kako ste glasali tako vam i treba
  • Centarac

    03.11.2016 06:20
    @Vozacev sin
    Najgluplji moguci zakljucak-ako ne kupi kartu,nema pravo na odstetu. A sta ako ima pokaznu? Kako onda da dokaze da je bio bas u tom autobusu? Zatim koje su sve povlastene kategorije za neplacanje prevoza? Vozacev sin i cela mu porodica ne placaju prevoz. Radnici parking servisa ne placaju jer imaju uzvratnu uslugu,prema radnicima GSP-a,da ovi ne placaju parkiranje. Onda, zaposleni u svim mogucim prevoznim preduzecima,cak i privatnim,samo pokazu sluzbenu i pogodite,opet ne placaju kartu.Dodamo li tu standardne kategorije policija,vojska,stariji 65+ itd,dodje se do poprilicnog broja povlastenih neplatisa.I pored toga jos,trudnice maltretirati sa placanjem ,mislim da je vrhunac bezobrazluka.
  • neko

    03.11.2016 02:18
    @Sima Strahota
    ...a mi smo hteli kapitalizam. Eto ga kapitalizam. .."

    Daleko smo mi od kapitalizma kao nebo od zemlje .
  • Nikola

    03.11.2016 02:01
    @Vozacev sin
    Suludo je da smo uopšte došli u sitaciju da vozači omogućavaju trudnicama besplatan prevoz. To valjda treba da im omogući gradonačelnik, Skupština grada ili ko već odlučuje.

    Ni te povlašćene karte nisu besplatne, koštaju oko 2000 din. godišnje. Trudnicama bi to mnogo značilo. Zamiliste samo trudnicu iz nekog prigradskog naselja kojoj za odlazak do grada i nazad treba 220 – 380 din. pa još ako i preseda u gradu, to je dodatnih 110 din.
  • Dugouško

    02.11.2016 23:14
    Javašluk
    Svaka čast vozačima JGSP-a.Ostanite dosledni.Sad bi trebali da razbijete predrasude koji građani,uglavnom većina, ima prema Vama. Naravno da razbiju bajke i mitove od višedecenijskim visokim platama kojie navodno vozači dobijaju.Koliko se njih zapitalo koliko je zapravo težak posao vozača JGSP-a?.
    Ko se malo posrami biće bolji čovek,ništa strašno....
  • CK

    02.11.2016 23:01
    Pocčetak
    Pa, mogli bi da počnete sa praksom obezbeđenja beneficija za trudnice
  • Mama

    02.11.2016 22:41
    Hvala vozacima gsp-a. Divan gest.
  • Vozacev sin

    02.11.2016 22:36
    Prst na celo
    Da li je iko pomislio da ako se nesto, ne daj Boze, dogodi toj trudnici u autobusu, ili autobus ucestvuje u saobracajci a ona nema kupljenu kartu, da ta ista trudnica automatski gubi pravo na bilo kakvu odstetu od osiguranja jer nema dokaz da je uopste bila u autobusu. Bolje platiti pisljivih 55 din. nego se kasnije hvatati za glavu I kukati
  • Teča

    02.11.2016 22:34
    @ Milena
    Informi[ite se malo bolje, trudnice u Nišu imaju BESPLATAN prevoz u vozilima JGSP, plaćaju samo 200 rsd za izradu legitimacije za prevoz.
    http://jgpnis.rs/legitimacije/legitimacije-za-besplatan-prevoz/
  • Sima Strahota

    02.11.2016 21:51
    Sta je tu sporno?
    Za one koji su zaboravili: Tito je odavno umro a mi smo hteli kapitalizam. Eto ga kapitalizam. Imas pare- OK, nemas pare - tvoj problem. LJUBAV ZA LJUBAV A SIR ZA PARE!
  • Pravda

    02.11.2016 21:15
    Smeniti sabana koji je izdao ovu naredbu !!!
  • Uncas

    02.11.2016 20:57
    Tačno ću se usrati od ovih slepih pravila za iste takve mozgove!!!OVDE NIŠTA nije po pravilima!!90% Srbije ,počev od Vlade i Vlasti nije po pravilu,i ne ponaša se i ne podleže pravilima!!A onda se uhvate jedne perfidne banalnosti da ženi koja nosi budućnost ove Zemlje naplaćuju pored svega i karte u fuckin Busu!!Šta reći na ovakvo nakaradno društvo bez Sistema!?
  • Drum

    02.11.2016 20:50
    @Bulevarac, slažem se, ali ne da se šetkaju po firmi, nego da sede na jednom mestu bar 3 sata u komadu!
    A kada ih potera u WC, da ne smeju da odu narednih sat-dva.

    Baš kao što bude vozačima u autobusu. Nekada čak celu smenu se ne dignu sa sedišta.
  • realno

    02.11.2016 20:47
    aman zaman
    A što da im ne naplaćuju?! Pa nisu invalidi ako su trudne. Dokle više te fame oko prava trudnica kao da su u pitanju teški nepokretni bolesnici?! Žene na selu rade u bašti i na njivi sve dok se ne porode. Ispada da su ove gradske prenemagače nešto posebmo, te im treba dati sve besplatno, omogućiti šta god im padne na pamet kao njihovo pravo itd.
  • Petar

    02.11.2016 20:26
    Pljuc....
  • Milena

    02.11.2016 20:18
    Ne vidim u cemu je problem?! Ja sam uredno placala kartu a koliko vidim i u okolnim zemljama a i negde drugo trudnice placaju. To se da regulisati ali onda to treba resiti sa gradom ali koliko znam taj isti grad ne namiruje preduzecu ni one silne besplatne karte koje je dao. Znaci grad pare preduzecu pa ce onda razmisliti ali da imamo privatnika niko ne bi imao povlasticu i znajuci kakav je narod to onda niko ne bi komentarisao nego bi uredno placali.
  • skajvoker

    02.11.2016 20:06
    Jer bi drzava propala ako trudnice ne plate kartu za prevoz.
  • Averel

    02.11.2016 20:04
    Ne vidim u čemu je problem
    Zašto trudnice ne bi plaćale kartu?

    Kapiram da postoji neka povlastica za socijalno ugrožene, pa ako trudnica spada u tu kategoriju, da na osnovu toga ne plaća, ali ovako stvarno ne vidim u čemu je problem.
  • AleVa

    02.11.2016 20:00
    Nije problem u placanju karte, problem je da ako je vec plati a jeste povlascena kategorija u jednom smislu, mi kao narod ne znamo tim istim trudnicama da ustanemo i ustupimo mesto, tu je najveci problem.
  • Mile kontra

    02.11.2016 19:54
    I tata bi sine!
    Ako ne mora da plati gosn policajac koji je u uniformi, i verovatno nema mesecnu(pokaznu) onda ne mora ni trudnica, ni baba, ni deca....
  • ns

    02.11.2016 19:43
    Kartu treba da placa ko se vozi! Dokle vise sa tim seljackim besplatnim zivotom gde nista ne funkcionise???
  • miodrag

    02.11.2016 19:39
    putnik
    Svaka čast vozačima!
  • Nikola

    02.11.2016 19:26
    Treba nahraniti stranački aparat koji se nakotio u JGSP-u.
  • Novosadjanin

    02.11.2016 19:24
    ma sve neka naplacuju sad
    Ma i za bebu u stomaku neka naplate kartu jos. Taman posla beba da se vozi bez placene karte.
  • srbija

    02.11.2016 19:23
    srbija
    Srpska posla! Apsolutno me nista ne cudi, jos malo pa ce im posebno naplacivati sedenje u busu!
  • Bulevarac

    02.11.2016 19:21
    Radna disciplina
    Nema problema, ali ajde da uvedemo i kancelarijskim parazitima u javnim preduzećima istu takvu radnu disciplinu. Dakle, 7 sati i trideset minuta rada, a ne kao do sada, dva sata na poslu od kojih preko pola ode na čitanje rubrike estrada na online portalima, a ostatak u kafiću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna